Top 7 – proizvodi i lekovi bez kojih ne krećem na putovanje

Da li su vam poznate rečenice: „Oh ne! Ta uporna bubuljica je opet na fotografijama!“ ili još gore „Dijareja me ubija, celog dana nisam izašla iz hotelske sobe!“. Ako ne želite da ovo budete vi na putovanju, potrudite se da sa sobom uvek imate najosnovnije proizvode, koji su vaši favoriti i vaš „must have“ na putovanju. 

Često brinemo o tome da li smo se optimalno spakovali i da li sve može stati u naš kofer. Sredstva za higijenu, više pari obuće, nepotrebno gomilanje tašni, ali i odevnih predmeta, dovode do prekomernog pakovanja i samim tim do otežanog putvanja, ali i do povećanih troškova, ukoliko putujete avionom. 

Ukoliko niste sigurni kako se optimalno spakovati ili pak želite da se spakujete u ručni prtljag, ali niste sigurni šta sve u ručni prtljag smete staviti, proverite u prethodnim tekstovima. 

Ukoliko vas zanima, koji su to kozmetički proizvodi ili lekovi, bez kojih ja ne krećem na putovanje, nastavite da čitate. 

Moji „must have“ proizvodi na putovanju

  1. Čišćenje kože je broj 1 u mojoj rutini na putovanju

Moje lice je jako problematično, sa masnom T zonom, a u jesenjim i zimskim mesecima često postaje dehidrirano. Povećan osećaj prljavštine, česta promena prevoznih sredstava na putovanju, svakodnevni izleti i različiti objekti, kao i susreti sa brojnim nepoznatim ljudima, u kombinaciji sa prljavim rukama, često izazovu burne reakcije na mom licu. Svako putovanje ostavi mi poseban pečat na koži lica, u vidu neke nove bubuljice ili flekice. Iz tog razloga, u mom neseseru obavezno se mora naći moja proverena umivalica! Budući da mi je koža lica veoma osetljiva, negu iste ne menjam često, zato se trudim da svoje omiljene i proverene proizvode spakujem u mala, putna pakovanja i da ih uvek imam pri ruci! Umivalica ili tonik koje koristim preporučeno od strane dermatologa ili farmaceuta, definitivno su broj 1 kada je u pitanju pakovanje moje putne apoteke ili nesesera za higijenu.

  1. Tonirana krema sa faktorom se ne sme izostaviti

Bez obzira na godišnje doba, trudim se da proverenu kremu sa faktorom koristim uvek, budući da je štetnost sunca i UV zraka, dokazana u brojnim studijama, širom sveta. Kako se kozmetologija razvijala, tako su i napravljene tonirane kreme sa SPF faktorom, pa tako, često, umesto pudera koristim baš njih. Osim što štitim svoju kožu od negativnog uticaja UV zraka, ujedno ujednačavam svoj ten, prikrivam svoje nepravilnosti na licu i pomažem da i moje fotografije, kao i moja koža, zablistaju na putovanju. Tako, pakujem jedan, umesto dva proizvoda i time rasterećujem svoj neseser ili pravim prostora za još neki željeni proizvod na putovanju. 

  1. Pogled je taj koji privlači, zato je maskara moje tajno oružje na svakom putovanju

Pogled govori više od hiljadu reči, rekla bih ja, pa tako i moja omiljena maskara ne sme da se nađe van mog kofera, odnosno mog nesesera. Ukoliko mi se postavlja ultimatum ili prosto putujem samo sa ručnim prtljagom, u mojoj odabranoj rutini šminkanja, pored tonirane kreme, sjaja ili labela, naći će se i maskara. Ta tri proizvoda čine da moje lice bljesne i da moje fotografije sa putovanja izgledaju uredno, pedantno, ali i elegantno. 

  1. Još nege kože nije na odmet

Ne da nega kože nikad nije na odmet, nego je ovo jedan od organa kojem moramo posvetiti najviše pažnje, budući da koža pamti sve. Pa tako, osim svoje omiljene umivalice, svojoj koži moram na putovanju prirediti i ponuditi i dodatnu negu. Bez obzira koje je godišnje doba u pitanju, proizvod sa Pantenolom se mora naći u mom neseseru za putovanja. Naime, bilo da se radi o Pantenol peni, koja će pomoći hidrataciji čitave kože, nakon suvog, hladnog, ali i toplog vremena i sunčanja, takođe će pomoći i nakon depilacije i kod različitih iritacija. S druge strane, Pantenol rastvor, idealan je ukoliko mi na putovanju iskoči neka bubuljica, pa se tako trudim da njega uvek imam u nekoj manjoj bočici sa sobom, a na odmet nije ni Pantenol krema, budući da svi proizvodi zajedno umirujuće deluju na moju, izuzetno, osetljivu kožu lica i tela. Bilo da se radi o bubuljici, urasloj dlaci, iritiranoj, ogrebanoj koži, proizvod sa Pantenolom, odnosno Pantenol krema, Pantenol rastvor ili Pantenol pena, zasigurno će pomoći mom problemu i zato su „must have“ na svakom putovanju.

  1. Uporna prehlada ili temperatura na putovanju? Nikako!

Uporne kijavice ili glavobolje mogu upropastiti svako putovanje, zato se trudim da uvek imam lek koji će automatski pomoći kod više različitih tegoba. Paracetamol, višenamenski je lek, koji pomaže kod različitih vrsta bolova, ali i kod kijavice ili kod temperature. Osim njega, u mom neseseru za putovanja ili putnoj apoteci, sigurno će se naći i Defrinol forte, koji brzo i efikasno ublažava simptome prehlade i gripa. Sa ova dva leka, znam da će mi najčešće tegobe na putovanju biti prošlost. 

  1. Dijareja će vas zatvoriti u hotel nekoliko dana

Jedna od najčešćih tegoba koja se može javiti na putovanju, sigurno je dijareja. Neredovan san, izmenjena ishrana, kvalitet i vreme obroka, voda sa drugačijom PH vrednošću, mogu dovesti do nervoznog stomaka i do lošeg rada digestivnog trakta. Da mi se to ne bi dogodilo na putovanju, biram da pre putovanja, ali i tokom istog obavezno konzumiram probiotik Flonivin Boulardi. Ovaj probiotik zasigurno doprinosi sređivanju i regulaciji crevne flore i samim tim pomaže kod potencijalnih, ali i nastalih tegoba. 

  1. Vitamini, kao sastavni deo života

Od kako je nastupilo vreme virusa Covid, trudim se da što više vitamina unosim u organizam, bilo kroz ishranu, bilo kroz lekove. Na putovanju, kada radim, najlakše mi je da vitamine unosim u organizam u vidu tableta. U zavisnosti od potreba mog organizma, uz savet farmaceuta, često kombinujem različite vitamine, koji su potrebni mom organizmu. Tokom radne sezone, u mojoj putnoj apoteci i neseseru, uvek će se naći voljeni kompleks Immuno Max, koji pomaže kod stanja umora i iscrpljenosti

Osim ovih stvari, trudim se sa u svom putnom neseseru imam higijenske vlažne maramice za lice i telo, mini dezodorans, alkohol, mini pakovanja za oralnu higijenu, masku za hidrataciju lica. Tokom rada, trudim se i da ispoštujem pravilo unosa što više tečnosti, pa će se u mojoj torbi naći i veća flaša vode, međutim, ovaj deo mi teško polazi za rukom, baš zbog prirode posla.

Bez kojih to proizvoda ili lekova vi ne krećete na putovanje?

Podeli sa prijateljima: