Šta ne propustiti u Dominikanskoj Republici – top 5 izleta iz Punta Kane

Jedna od najlepših destinacija u Karipskom moru, koja vam može pružiti nesvakidašnja iskustva svakako je Dominikanska Republika. Ova egzotična destinacija, otvorena je za turiste iz Srbije, te danas, ukoliko želite hladne zimske dane da zamenite toplim morem, peskovitim plažama i palmama, Dominikana je prava destinacija za vas.

Punta Kana, kao njeno najpoznatije letovalište, svojom pozicijom, može učiniti vaš odmor savršenim u kom god mesecu da posetite ovo karipsko ostrvo. Ukoliko planirate putovanje iz Srbije, najbolja opcija je potražiti pomoć profesionalaca, budući da vam za daleke destinacije treba dosta smernica oko organizacije samog putovanja. Brojne turističke agencije iz naše zemlje organizuju individuelne ture ka ovoj destinaciji, a odnos cene i kvaliteta nikada nije bio bolji.

Ukoliko ste već planirali svoj odmor na ovoj specifičnoj tropskoj destinaciji, u daljem tekstu pročitajte šta nikako ne smete propustiti tokom putovanja u Dominikansku Republiku. 

Savet za putovanje tokom pandemije

Kako se uslovi ulaska i putovanja prema svim zemljama u svetu menjaju, pre svakog putovanja, savet je da se dobro informišete o konkretnim uslovima ulaska u određenu zemlju. Više informacija potražite na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova, www.mfa.gov.rs. Za ulazak u Dominikansku Republiku potreban vam je negativan test, a pored toga, potrebna vam je i „Tarjeta de Turista”, koju uplaćujete na pasoškoj kontroli pri sletanju. 

Kako organizovati putovanje u Dominikansku Republiku

Organizacija putovanja ka ovoj egzotičnoj destinaciji uglavnom ide preko Frankfurta, u zavisnosti preko koje turističke agencije ili organizatora ste uplatili svoje putovanje. Let iz Frankfurta, koji je najčeća veza do Dominikane, traje u proseku oko 10 sati. Organizatori putovanja iz Srbije najčešće nude odmor u letovalištu Punta Kana, koje svojom lokacijom daje brojne pogodnosti, kada su izleti u pitanju. Najčešće su u ponudi all inclusive usluge, koje će vas zbrinuti od jutra do ponoći. Najspecifičnija kuhinja, kako Latino Amerike, tako i Evrope, biće vam na raspolaganju, a Dominikanska Republika je definitivno destinacija, gde ćete probati najrazličitije egzotično voće. 

Šta posetiti tokom odmora u Punta Kani

Bez obzira da li ste krenuli na romantično putovanje, odmor u svakom smislu te reči ili na avanturističko aktivno putovanje, ova destinacija može zadovoljiti sve vaše potrebe. U rizortu se organizuju brojne tematske večeri, muzika, ples, karaoke, animatori su prisutni i tokom dana i tokom večeri, a ako želite da napustite svoj hotel, sebe možete častiti odlaskom na najrazličitije izlete, od safarija, preko ronjenja, plivanja sa brojnim podvodnim karipskim životinjicama, odlaskom u Nacionalne parkove, do istorijskih gradova, poput Santo Dominga. Izbor je na vama. 

Ostrvo Saona i Nacionalni park

Ostrvo Saona je maleno tropsko ostrvo smešteno u jugoistočnom delu ostrva. Iz veselog autobusa, brzo ćete preći na još veseliji brod, koji će vas odvesti na jedno od najlepših ostrva koje ćete ikada videti. Višesatna žurka koja traje na brodu, biće vam zanimljiva sve dok ne stignete do ostrva, a tek tamo vas čeka pravo uživanje. Na ovom ostrvu treba posetiti i očaravajući i jedinstven Nacionalni park, područje koje je pod zaštitom države od 1995. godine. Prirodni pejzaži i fascinantna priroda ni jednog turistu ne ostavlja ravnodušnim. Na putu ka parku, smenjivaće se tropske šume i peskovite plaže. Osim toga, ovde možete roniti, plivati, jahati konje, istraživati najrazličitiju prirodu. 

Ostrvo Katalina

Još jedno ostrvo koje ne smete propustiti ukoliko svoj odmor provodite u Punta Kani. Ostrvo Katalina, malo je ostrvo na kome možete provesti ceo dan i ukoliko ste ljubitelji rajskog okruženja, visokih palmi, beskrajno čiste i peskovite plaže, kao i tirkiznog mora. Avanturisti takođe mogu uživati na ovom ostrvu, budući da mesta za ronjenje ima na svakom koraku, te je ovde susret sa tropskim ribama i koralima neizbežan. Na ostrvu možete uživati i u tradicionalnoj hrani, koja posebno podrazumeva svežu morsku ribu kao i najrazličitije egzotično voće.

Džip safari

Ovaj izlet, iako će mnogima cenovno biti neprihvatljiv, jedan je od najboljih izleta na koji možete otići ukoliko ste ljubitelji avanture i adrenalina. U Punta Kani, možete se informisati o brojnim turama koje su tematski slične, ali jedna od najboljih je definitivno Džip safari kod naših zemljaka, koji već par godina unazad žive i rade na ovom ostrvu. Objedinjena četiri izleta, učiniće vaš odmor zaista drugačijim od svih dotadašnjih. Kroz makao plažu, ranč cigareta, Zip lajn i jahanje konja, kao i lokalno seosko iskustvo, prikazaće vam se različita iskustva u Dominikanskoj Republici. 

Santo Domingo

Glavni grad ostrva, centar je njihove kulture i tradicije. Brojni spomenici u gradu govore o najstarijoj naseljenoj evropskoj zajednici u Americi. Kombinacija srednjovekovne arhitekture i spomenika, sa modernim zdanjima čine da iz ovog grada ponesete bogato iskustvo. Vila Alkatraz, gde je prvobitno živeo Kolumbo po dolasku na ostrvo, Katerala Santa Marija la menor, brojni muzeji, ali i kaldrmisane ulice, buvlje pijace, marketi na otvorenom, samo su deo turističke ponude glavnog grada Dominikanske Republike.

Bayahibe

Grad koji se nalazi na jugoistoku otrva, nekada je bio maleno ribarsko selo, a danas je parvo mesto za odmor brojnih turista. Ukoliko želite da vidite kitove i delfine, koji se slobodno igraju u vodi ili da u određenom delu plivate sa njima ili ukoliko želite da uživate uz ritmove baćate na brojnim plažnim barovima ili odličnom noćnom životu, definitivno morate posetiti ovaj gradić.

Osim ovih atrakcija, nezaobilazne su i plaza Bavaro, kao i flamingosi na njoj, potom plaza Rinkon, teleferic Puerto Palata, prirodni sriveni bazen Hoyo Azul, nestvarno čiste zeleno plave vode, La Romana, prikaz srednjovekovnog mediteranskog sela, brojni skriveni vodopadi, samo su deo turističke ponude Dominikanske Republike u oblasti Punta Kane. 

Savet plus za opušteno putovanje u Punta Kanu

Tokom putovanja na kom ćete uživati u suncu i moru, poželjno je da svoju putnu apoteku, organizujete upravo prema tome. Izlaganje suncu, iako u zimskim mesecima nije previše jako, ponekad ume da izazove crvenilo i nelagodnosti, te je savet da u putnoj apoteci imate Jekoderm ili Pantenol mast, koji će hraniti vašu kožu nakon izlaganja suncu. Pantenol pena odlična je za korišćenje nakon sunčanja i tuširanja, te je poželjno da i ovaj proizvod spakujete u svoj kofer. Budući da ste na fantastičnoj tropskoj destiniaciji, sebi ćete dozvoliti da probate i najrazličitije karipske specijalitete, različita egzotična voća, morske plodove i jedinstvenu kuhinju ovog podneblja. Kako vaša crevna flora ne bi stradala, nek se u vašoj putnoj apoteci nađu i Digestal, lek koji olakšava varenje, kao i probiotik Flonivin bulardi, obogaćen sa Cinkom i Vitaminom D3. 

Miris mora, palme, kokos, peskovite plaže, uređeni rizorti, specifična priroda, flora i fauna, kokteli, nasmejani domaćini, puni ljubaznosti i energije, istorija i priča o otkriću Kristofera Kolumba, samo su deo ponude Dominikanske Republike. Da li ste vi do sada posetili ovu destinaciju i šta je na vas ostavilo najjači utisak?

Podeli sa prijateljima: